Preview
Click to preview Hodanje u Snu pocket and trade book

Zbirka 36 pjesama i 8 kratkih priča i zapisa Želimira Komadine "Hodanje u Snu" je napravljena kao klopka u koju pisac pokušava da ulovi jedno malo čudo.
Ova knjiga je ipak stvorena kao umjetnost mogućeg i uhvativši makar vrijeme i prostor između redova, autor ih uokviruje riječima koje se šepure u novom ruhu satkanom od mjesečine.
Ovo je enciklopedija mjesečarenja čovjeka koji ne hoda po danu.
Zbirka pokušava da među prstima smrvi vrijeme proteklo od kada su nastale poeme i zapisi te da sačuva njihov mali svijet u treptaju oka koje čita ove redove.

comad

About the Author

Zelimir Komadina
comad Oakville, Ontario, Canada
Želimir Komadina je rođen u Mostaru 1963 gdje je završio Gimnaziju. Diplomirao je 1986 na FPN Sarajevo, odsjeku Žurnalistike. U Sarajevu i Mostaru je radio kao novinar u nekoliko redakcija sve do 1991. U relativno kratkoj novinarskoj karijeri najzapaženiji naslovi su mu bili u ulozi dopisnika Magazina Naši Dani i kao novinara u redakciji mostarske Slobode. Od 1992 živi i radi u Kanadi. U nesreći koja mu se dogodila 2003 na kupanju u valovima Atlantika , autor je pretrpio teže povrede kičmene moždine i od tada se pokušava vratiti u "vertikalu" boreći se za čudo hodanja usprkos svih doktorskih prognoza.

Publish Date  November 14, 2010

Dimensions  Pocket  78 pgs Black and White printing (on cream uncoated paper)

Category  Nonprofits & Fundraising

Tags  , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments (2)

gizenga

gizenga says

dragi zeljo,
drago mi je do neba da si skurlo knjigu....kazem skurlo jer jedno je pisati i napisati a sasvim drugo to objaviti...
porucit cu je cim naucim i tu tajnu iz svijeta kompjutera...trebaju mi doc djeca....shvati da mi stari drscemo kad treba nesto novo pritisnut,a kad se otisnemo nigdje kraja...
kuzis da bi je radije uzeo sa neke police u knjizari prelisto i kupio....ja nista ne kupujem preko kompjutera...

pozdrav puno srece i zdravlja tebi i tvojima
a knjiga je ko i dijete otisne se u neka dobaprije nego sto si svjestan njene punoljetnosti i zivi negdje s nekim svoj zivot...builo ti milo ili drago

posted at 10:30pm Dec 12 PST

Safy

Safy says

Better be interesting, I am giving it to my friends as a Christmas present.

posted at 09:27pm Nov 28 PST

Quantity

Blurb Sites

© 2014 Blurb