Preview
Click to preview FESHANE ÇOCUK EĞLENCE PARKI photo book

Amusementpark 'Feshane Çocuk Eğlence Parki' ligt aan de westelijke oever van de Gouden Hoorn in het stadsdeel Eyüp – Istanbul – Turkije. Het ligt ingeklemd tussen de Gouden Hoorn, de Yavedut straat en de Haliç brug (letterlijk Gouden Hoorn brug).

Ooit is dit een fraai en levendig park geweest voor het hele gezin. In dit bijzondere stadslandschap staan de kermisattracties er nu wat verloren bij.
Het is oktober 2010, zaterdagmiddag rond vijf uur, het is verlaten en stil. De theetuin is klaar voor gebruik, maar er is niemand die van het restaurant of de attracties gebruik wil maken. Er zijn geen spelende kinderen, er is geen muziek en geen beweging van de draaimolens, het treintje of de botsauto’s. Er gebeurt niets, alles is stil in het ‘pretpark’.

Voor Armando Jongejan was dit een reden om van de verlaten attributen een aantal verstilde opnames te maken. De kleuren zijn vrolijk en nodigen uit om gebruik te maken van deze bonte kermisattracties. Het contrast is echter groot, er is niemand om plezier te maken. Het gras kruipt op verschillende plaatsen door het beton en de attracties maken soms een verwaarloosde indruk.

Het hele complex is omgeven door een hekwerk. Aan de buitenzijde raast het verkeer voorbij, maar binnen de omheining heerst een onnatuurlijke rust. Je kunt ringen werpen om vierkante staanders. Er staan zelfs prijzen opgesteld en een wasmachine is de hoofdprijs. Een vreemde prijs voor een kinderpretpark. Het geldkistje staat op een stoel, maar er is niemand. De kapitein op een van de attracties lijkt de omgeving in de gaten te houden.
Het kermisterrein roept een vreemde sfeer op.

jongejan

About the Author

Armando Jongejan
jongejan Egmond aan Zee - The Netherlands

Armando Jongejan (1960, Egmond aan Zee - The Netherlands) studied Photography at the Photo academy in Apeldoorn and works as a freelance photographer. His photographic interest is landscape and documentary/contemporary photography.

Since 1989 Armando Jongejan have had several exhibitions in galleries and (photo)museums. For example in the Hasselblad Image centre (1997) in Utrecht, during the Dutch Naarden Photo Festival 2001, 2005 (group) and 2011 (solo) and in the Museum of Photography Amsterdam (FOAM) (2005), Dutch Museum of Photography, Rotterdam (2008), the Photography Museum of China in Lishui (2010) and in Photo Gallery Fenton House in Bath - England (2012) and also in Austria, Belgium, Czech Republic, Denmark, England, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Italy and Spain.
Photos are published in magazines and books.

Since 1996 Armando has published five photo books and five Blurb-books.

Publish Date  November 15, 2010

Dimensions  Small Square  46 pgs Standard Paper

Category  Arts & Photography

Tags  , , , , ,

Comments (0)

From Dunkirk to Dover - Arts & Photography photo book
Published August 09, 2014
Keswick Rugby Football Club - Arts & Photography photo book
Published October 05, 2013
Scotland | Unspoilt wilderness - Arts & Photography photo book
Published April 02, 2013
Robbeneiland / Robben Island - Arts & Photography photo book
Published November 25, 2012
CONTRAST-fotografie 2011 - Arts & Photography photo book
Published December 29, 2011
CONTRAST-fotografie - Arts & Photography photo book
Published November 23, 2011
Creebridge Caravan Park - Arts & Photography photo book
Published August 21, 2009
Poolse Impressies - Arts & Photography photo book
Published March 26, 2009
View More
Quantity

Blurb Sites

© 2014 Blurb