Preview
Click to preview Liefelijk Lissabon... photo book

Op 1 april 2010 vertrekken we met de KLM naar Lissabon voor een vierdaagse stedentrip. Lissabon is een liefelijke en veelzijdige stad met heel veel mooie plekjes. De 4 dagen vliegen om en we krijgen dan ook al snel dikke voeten van het vele wandelen. De stad is op heuvels gebouwd en als je van de ene naar de andere wijk wilt doorsteken moet je af en toe flink klauteren. Natuurlijk nemen we met regelmaat een trammetje en huren we de laatste dag, als onze voeten het echt niet meer doen, een go-car, waarmee we nog eens de hele stad door touren!

Het appartement (Apartment Convento dos Inglesinhos) dat we hebben gehuurd is meer dan prachtig. Het is onderdeel van een schitterend gerestaureerd klooster en heeft maar 1 nadeel: het ligt in het hart van de Bairro Alto hetgeen de uitgaanswijk van Lissabon is. De Bairro Alto is 's ochtends een slaperige oude stadswijk, maar transformeert 's avonds in een hippe en levendige stadswijk. Niet gehinderd door welke kantooruren dan ook, de muziek en het levendige gebabbel van de Portugezen gaan hier tot 3 a 4 uur 's nachts door. Uitrusten doe je in dit appartement dan ook niet echt.

Als we op 5 april weer terugvliegen weten we eigenlijk niet goed welk stadsdeel nu echt ons hart gestolen heeft, is het Belém, Baixa of Alfama? Allemaal met hun eigen specifieke bezienswaardigheden heel bijzonder. Ik denk dat we nog wel een keer teruggaan... Moet per slot van rekening ook nog naareen Fado voorstelling!

Adeus alté logo!

bredero5

About the Author

Manon van der Lit
bredero5 Netherlands
Manon van der Lit is hobby photographer since a couple of years. Although her photography covers a broad spectrum, Manon's preferred subjects are people. She is mainly inspired by other cultures and has a collection of work from travels encompassing a lot of countries and continents.

Publish Date  December 12, 2010

Dimensions  Large Format Landscape  46 pgs Standard Paper

Category  Travel

Tags  , , ,

Comments (0)

Herinneringen aan Tanzania - Travel photo book
Published November 14, 2012
Wonderbaarlijk Warschau... - Travel photo book
Published October 15, 2012
Verjaardagen 2011 - Travel photo book
Published November 25, 2011
SCOTTISH SCENERIES... - Travel photo book
Published November 21, 2010
What to do when you turn 40? - Biographies & Memoirs photo book
Published April 22, 2009
I S T A N B U L - Travel photo book
Published April 19, 2009
KENYA THROUGH THE LENS! - Travel photo book
Published December 14, 2008
SINTERKLAAS IN KIEV! - Biographies & Memoirs photo book
Published December 10, 2008
View More
Quantity

Blurb Sites

© 2014 Blurb