Preview
Click to preview (oude versie) Peking - Walks of Life photo book

LET OP! Nieuwe versie met aantal kleine verbeteringen is hier beschikbaar: http://www.blurb.com/bookstore/detail/2524019

Anton Hazewinkel studeerde in de jaren 80 video en fotografie (AKI, Enschede). Sinds 2005 woont hij in Peking.

In 2010 startte hij het project “Beijing Walks of Life” waarin hij inwoners van Peking portretteert middels foto’s en interviews. Het resultaat is een tijdsdocument van individuele levens in een stad die de afgelopen decennia een geweldige metamorfose heeft ondergaan.

De snelheid van de stedelijke en economische ontwikkeling in China is algemeen bekend. Maar hoe heeft de individuele Chinees zich ontwikkeld? De portretten geven een beeld van Chinezen met overeenkomsten, maar vooral ook verschillen in identiteit en levensopvatting.

Verleden, heden en toekomst komen samen, of zijn nog op zoek naar een plaats in de beleving, toekomstverwachting en herinnering; waarbij niet alleen het heden, maar ook het verleden nog aan verandering onderhevig is.

De portretten worden in 360° panoramisch formaat gepresenteerd. Alle foto’s zijn gemaakt in de persoonlijke leef- of werkomgeving. Voor exposities worden de foto's afgedrukt op een formaat van ongeveer drie meter breed zodat de details uit het leven van de hoofdpersonen goed te zien zijn. De geportretteerden worden als het ware omarmd door hun persoonlijke leefomgeving.

In de verslagen van de interviews zijn de antwoorden zonder commentaar vastgelegd. Impliciet of expliciet geven de geportretteerden hun mening. Soms politiek correct, soms buitengewoon openhartig.

Noot: Alle panoramische foto's zijn geprint over twee pagina's. Om het verlies aan beeld door het inbinden te compenseren is het middelste deel van de foto gekopieerd en wazig gemaakt. In de preview op Internet ziet dat er een beetje raar uit, maar in de geprinte versie zorgt dit voor een veel beter resultaat.

hazewinkel

About the Author

Anton Hazewinkel
hazewinkel Beijing, China

Anton Hazewinkel is a Dutch photographer, living in Beijing since 2005. He graduated with a BFA in Audio Visual Arts in the Netherlands (AKI Enschede, 1986).

His main subject is the daily life of people. Next to street photography, he talks with people, interviews them and uses this material to give his audience a personal view on the lives of individual Chinese.

Comments (0)

Peking - Walks of Life - Fine Art Photography photo book
Published September 30, 2011
Beijing Walks of Life - Fine Art Photography photo book
Published September 20, 2011
Quantity

Blurb Sites

© 2014 Blurb