Preview
Click to preview Marije 2.0 photo book

09-01-2012 RE: beste wensen
Ha Melanie, Hier is het niet zo goed, ik ben in 2009 flink gevallen met de fiets over de kop, kweet niet of ik dat al heb verteld, hersenkneuzing, scheurtje jukbeen en erg lang herstel nodig, toch weer gaan werken en doorgemodderd, mijn man heeft er ook last van en door drukte op zijn werk kreeg hij weer migraineaanvallen met uitvalsverschijnselen linkerkant lijf. Hij heeft nu gelukkig een leuke nieuwe baan in (.) en gaat op de fiets naar het werk. Die val met de fiets heeft bij mij het een en ander losgerammeld en op een gegeven moment, eind 2010 storte ik in. Heel mijn shitverleden kwam eruit. Ben sexueel misbruikt door mijn stiefvader vroeger, mijn moeder heeft me nooit opgevoed zoals het hoort en zo kwam ik bij psycholoog terecht en zit nu op een telefootnje te wachten, ga me laten opnemen in een C.P.H. in Wijchen. Dat is een centrum voor psychisch herstel, door de week daar en in het weekeinde thuis. Heb even die afstand van thuis met de kinderen etc nodig om alles goed te kunnen verwerken en bij mezelf te komen. Heb geen zelfvertrouwen, geen eigenwaarde, weinig assertief wat me allemaal tegenzit in heel het leven. >>>knip<<<

Daar zat ik dan, begin dit jaar, te kijken naar dit mailtje. 'Even' die leuke oudklasgenoot van het Peelland een nieuwjaarswens gestuurd en dan dit als reply...wauw, heftig..!!!

Dit was het begin van een korte en hevige mailwisseling, immers, Marije werd opgenomen en zou daar geen computer tot haar beschikking hebben. Na meer dan 25 jaar was ze er klaar mee, en kwam alles er uit. Al vrij snel vroeg ik haar: kun je niet af en toe een foto maken en me die sms-en? Gewoon met je telefoon, hoeven geen hoogstandjes te zijn, maar gewoon een beeld wat je tegenkomt tijdens je verblijf daar en wat voor jou bijzonder is. Het idee was; we sturen elkaar elke paar dagen een foto om zo met elkaar in contact te blijven en maken hier uiteindelijk een boekje van.
Helaas bleek Marije een oude mobiel te hebben die mijn bestanden niet ondersteunde. Maar niet getreurd, Marije werd zó enthousiast dat ze toch stevig door fotografeerde en nu, paar maanden later, zijn we zover dat we puur van haar werk en teksten een boekje gaan maken over haar periode in Wijchen.

Oh, wat ben ik trots. Krijg kippevel als ik er aan werk en zie wat fotografie voor en met mensen kan doen. Ze heeft naast fotografie ook haar pianospel weer opgepakt, is weer gaan tekenen/schilderen, kortom, ze kan haar kreatieve ei weer kwijt! (en zo kende ik haar) En nu, tijdens het maken van het eerste ontwerpvoorstel, sta ik versteld van de helderheid van foto's. De beeldtaal die met één simpel zinnetje staat als een huis. "Één zinnetje Marije, als titel, meer wil ik niet zien in de sms" was de opdracht ;) en daaraan heeft ze prima voldaan.

Na haar opname heeft ze bewust meer tekst en uitleg gegeven over haar periode intern, en deze is ook toegevoegd in het boek.

Vanaf nu zal Marije ook met u haar verhaal delen in dit bijzondere boek, een samenwerking tussen www.Artstudio23.com en www.MarijeFotografie.com

MeRy71

About the Author

Artstudio23
MeRy71

MeRy/Melanie Rijkers [1971], married to photographer Hans van Nunen [1967], living and working in Breda as Artstudio23. Atelier/office: Huis voor Beeldcultuur, Reigerstraat 16, Breda. (the Netherlands, though Melanie accepts jobs worldwide) Artistic photography and reportages since 1996. Member of GKf, professional photographers of the Netherlands.
Hans joined Artstudio23 fulltime in 2007, after having worked as a professional decorator for 15 years. Now they're both specialised in weddings, portraits & business photography.

Hans en MeRy, professioneel fotograaf sinds 1996. Voor trouwreportages, familie-, baby- en kinderportretten, bedrijfsfotografie, evenementen en eigen ontwerp fotoboeken.

Publish Date  July 08, 2012

Dimensions  Small Square  60 pgs   Standard Paper

Category  Self-Improvement

Comments (0)

HALF - Arts & Photography pocket and trade book
Published August 27, 2013
Paris - Blogs photo book
Published December 03, 2012
Jade - Children photo book
Published August 17, 2012
Red - Fine Art Photography photo book
Published August 13, 2012
Red-On-Red 2012 - Fine Art Photography photo book
Published August 11, 2012
Trash The Dress 2012 - Fine Art photo book
Published July 02, 2012
Tagged! On Facebook - Blogs photo book
Published June 30, 2012
PURE. - Children photo book
Published April 01, 2012
View More
Quantity

Blurb Sites

© 2014 Blurb