Preview
Click to preview De wereld van ’t Windekind photo book

Anja Wind, geboren in Zwolle, verder getogen in Groningen, heeft zich ontwikkeld tot een autodidact ‘veelzijdig kunstenares’. Haar fantasiepoppen en -marionetten zijn bekend door verschillende exposities in het land, internationale bekendheid heeft zij verworven met haar beschilderde eieren en dozen.

Anja: “Daar kwam in 1997 nog een nieuwe passie bij, die altijd sluimerend aanwezig was. Door de vraag van een vriendin of ik met haar mee ging naar een poppenhuisbeurs, begon mijn hart sneller te kloppen. Ik begon met een klein kamertje om uit te vinden of ik het net zo leuk zou vinden als ik dacht, en zo ging een langgekoesterde wens van start. Met spulletjes van mijzelf, rommelmarkten en knutselen werden er drie kamertjes gemaakt.

Daarna begon ik met twee stoven die ik nog had staan, een wereldje op zich. Mijn zoon vond in 1998 een verdieping met twee vertrekken bij het grof vuil, daar was ooit iemand enthousiast aan begonnen.

Een jaar later vond hij opnieuw aan de straat een herenhuis, beiden waren toe aan een grondige renovatie en opknapbeurt. Daar tussendoor kwamen van rommelmarkten een rood en blauw winkeltje en een eierkastje.
Ik heb het altijd fijn gevonden iets een tweede leven te geven, met veel plezier en inzet heb ik in etappes eraan gewerkt. Vanaf het begin heb ik mij gehouden aan de maat 1:12, zo is alles goed op elkaar afgestemd.

Vanaf eind 2010 staat mijn prachtige bruidswinkel annex atelier op een kast in de kamer en is het elke dag een genot om naar te kijken, vooral ’s avonds als de lampjes branden. Ik zou er hele verhalen bij kunnen schrijven, maar laat liever de foto’s en kleine details voor zichzelf spreken. Met dank aan mijn zoon die voor mij dit prachtige boek vormgegeven heeft en ik het van hem kado kreeg voor mijn 69ste verjaardag. Daarmee ging een andere wens in vervulling: een boek van mijn poppenhuizen”.

100pk

About the Author

100pk
100pk

Publish Date  July 30, 2012

Dimensions  Standard Portrait  68 pgs   ProLine Uncoated Paper

Category  Crafts & Hobbies

Tags  , , , , ,

Comments (0)

The world of Windekind - Crafts & Hobbies photo book
Published July 30, 2012
Groningen-Newcastle - Travel photo book
Published May 16, 2008
Quantity

Blurb Sites

© 2014 Blurb