Preview
Click to preview lekker leven met een histamine-intolerantie photo book

Eerst zou dit een kookboek worden over histamine-intolerantie omdat niemand weet en kan onthouden wat ik nu wel en niet kan eten. En dat is vervelend, vooral op bezoek of op feesten en partijen. Maar het werd steeds meer. De recepten zijn gebleven maar ik voelde ook de behoefte om te vertellen wat een histamine-intolerantie inhoudt, wat de symptomen zijn en waar je tegenaan loopt als je er aan lijdt. Waar let je bijvoorbeeld op als je ook eens naar een restaurant wilt. Vaak wordt me gevraagd wat ik voel op het moment van een aanval en wat er met me gebeurt, veelal door dezelfde mensen waaruit ik de conclusie heb getrokken dat ik het moeilijk kan uitleggen of dat het moeilijk is te bevatten. Bij deze heb ik een poging gedaan om het in ieder geval uit te leggen en dat is de reden dat dit boekje meer is geworden dan een kookboek. Eigenlijk gaat het over hoe ik mijn leven heb omgegooid. Hoe ik het sporten weer heb opgepakt toen ik eindelijk weer de energie had om er überhaupt aan te denken, en hoe ik tot mijn grote schrik erachter kwam dat rust en regelmaat mij veel goed doen.

Ik heb foto’s en foto-reportages gemaakt die het verhaal, de recepten en de anecdotes illustreren omdat ik nu eenmaal denk in plaatjes en deze, naar ik verwacht, de teksten versterken. Ik hoop met dit boekje meer duidelijkheid te geven over de ‘inns en outs’ van een histamine-intolerantie en ik hoop dat het voor velen die ook aan een histamine-intolerantie lijden, een inspiratie zal zijn om toch lekker te eten ook al wordt er met andere ingrediënten gekookt. Lekker kan echt en als het vers is, kan er ook van heerlijke witvis worden genoten.

De recepten in dit boekje zijn lekker, met plezier gemaakt, over het algemeen gezond, uitgeprobeerd, soms meerdere malen om het gerecht nog smakelijker te maken en, wat mij betreft, verantwoord bij een histamine-intolerantie.

LinGaR09

About the Author

linda gardien
LinGaR09 Nederland

Publish Date  March 07, 2013

Dimensions  Small Square  110 pgs Standard Paper

Category  Cooking

Tags  ,

Comments (0)

Passionate - Arts & Photography photo book
Published August 26, 2010
Vietnam - Travel photo book
Published January 16, 2010
Picture the story - Portfolios photo book
Published October 12, 2009
Quantity

Blurb Sites

© 2014 Blurb