Preview
Click to preview Fokker F.VII Wegbereider van de wereldluchtvaart Deel 1: Nederland pocket and trade book

Dit eerste van vier delen over de geschiedenis van de Fokker F.VII beschrijft het ontstaan van dit wereldberoemde vliegtuig, de verdere ontwikkeling via de F.VIIa naar de driemotorige varianten F.VIIa-3m en F.VIIb-3m en het gebruik van de F.VII-serie in Nederland. Op de eerste plaats door de KLM, op binnen- en buitenlandse luchtroutes en natuurlijk op de Indië-route, evenals de avonturen van luchttoerist Van Lear Black.

Maar er gebeurde meer in Nederland met de F.VII. Denk aan de snelle postvlucht naar Indië en weer terug van de 'Postduif', het gebruik door de luchtmacht en door de Rijks Studiedienst voor de Luchtvaart, het latere Nationaal Luchtvaart Laboratorium.

Er waren zelfs een aantal particuliere F.VII's in gebruik in ons land ! Ook alle geëxporteerde F.VII's die korte tijd onder Nederlandse registratie vlogen komen aan bod. Eén F.VII wordt in Nederland nog altijd zorgvuldig bewaard en gekoesterd: in de Aviodrome op het vliegveld Lelystad.

Het boek bevat tevens een overzicht van de volledige levensloop van alle Nederlandse F.VII's en is geïllustreerd met bijna 300 foto's.
•hard back
•full color stofomslag
•410 pagina's
•300 foto's
•prijs € 49,95
•ISBN 978-90-818510-5-3

theowes

About the Author

Theo Wesselink
theowes Haarlem, The Netherlands
Theo Wesselink (1953) werd, zoals zovelen van zijn generatie, al op heel jonge leeftijd door luchtvaartpublicist en –journalist Hugo Hooftman warm gemaakt voor de luchtvaart. Al heel snel concentreerde zijn belangstelling zich op de Nederlandse luchtvaartgeschiedenis. Op 20-jarige leeftijd begon hij onderzoek te doen naar de vliegtuigen van Frits Koolhoven, wat in 1981 resulteerde in het samen met Thijs Postma gepubliceerde boek ‘Koolhoven, vliegtuigbouwer in de schaduw van Fokker’. De samenwerking met Postma werd in de jaren daarna gecontinueerd met de boeken ‘Nederlandse vliegtuigen – alle vliegtuigen ooit in Nederland ontworpen en gebouwd’, ‘Nederlandse vliegtuigen naar buitenlands ontwerp’, ‘Martinair – van rondvluchten tot wereldluchtvaart’ en ‘De vliegende Hollanders – de geschiedenis van de Nederlandse luchtvaart vanaf de eerste vlucht in 1909 tot heden’ tot gevolg’. Zijn tomeloze energie en fanatieke belangstelling bracht hij verder tot uiting in talloze artikelen.

Publish Date  April 03, 2013

Dimensions  Trade  434 pgs Black and White printing (on cream uncoated paper)

Category  History

Tags 

Comments (0)

Quantity

Blurb Sites

© 2014 Blurb