Preview
Click to preview Citat/Cite pocket and trade book

(Svensk beskrivning längre ner)

Photographed, processed and uploaded all in one day...

It wasn't very bright outside, and I learned several things while photographing this. I need a better tripod for once, as then I could of used a higher F-stop, as it is now half of every page is unfocused... (not that visible in print though). The sun did shine through on some exposures, so it's not that bad.

Batch-DRC'd with Photomatix Pro, bought it especially for this, and there was a large difference in how it brings out detail compared to the cheaper version I had been using for 6 months. I have to mention that HDRSoft is a real nice company, as I got a discount equilant to the cost of the previous version.

The book was written in the first quarter of 2012 on my moms huge sketch-paper from the 70s, with alcohol-based markers at first. After awhile I got a little dizzy from the fumes they excibited, so I tried other ones as well.

Some of the citations are in Swedish, some in English. There's other stuff too.

In the end of 2011 and beginning of 2012 I tried to use computers as little as possible, so except doing this I also wrote on a typewriter.

* * * * * *

Det här är boken som jag har tittat på mest, för det är bilder som överträffar verkligheten. Ändå gjorde jag massa med misstag och använde flera genvägar. Sen att jag höll på så lång tid med en enda bok, då var jag väldigt lite vid datorn. Och nu har det blivit så igen... Allting går i cirklar, som Mauro säger. Sen eftersom jag knappt tittade på dom på datorn så var det mer spännande att se dom i handen, och mycket bättre upplösning, så fler detaljer att stanna kvar vid. Som det är nuförtiden ser man någon sekund på en bild (gilla!), men när den istället är utskriven så blir det en helt annan sak. Man tar sig tid. Solen sken genom mina växter i 5 bilder, så där blir det något extra. Som tur var blev sista (baksidan) också behandlad med ljus, så omslaget blev inte allt för tråkigt. När man HDR processerar 3 tagna exponeringar framträder florouscens i bilderna, mycket mer levande. Vad jag har strävat efter hela tiden, man kanske fångar ett ögonblick, men man låter hela ens liv passera revy i varje bild.

Konst är självreflektion, till och med Eminem håller med om det. Hälften av sidorna är i glada färger, och resten mest svart. Jag använde flera olika saker att rita med, först spritpennor - men hela mitt rum luktade efteråt... Sen var det... cd-märk pennor? Kommer inte direkt ihåg. Dom som det var neonfärger med var en enda penna med många uddar placerade som i ett hjul, någon billig promotiongrej som inte räckte länge. Jo, sen var det Ikea-pennor som jag haft sen jag var väldigt liten, glömde bort dom och hittade vid en städning hos mina föräldrar. Dom gula bokstäverna är lite väl svåra att se... Kom på nu att jag skulle ha haft en tjock vitt ark under varje sida när jag fottade det.

Som många andra sajter så använder Blurb autonivåer på ens bilder, det är som autotune inom musik kan man säga, så många bilder får en grön ton i lakanen... (Man får vad man betalar för). Det är inga datum någonstans, förutom min morsas på framsidan, eftersom det var hennes kroki-block sen hon gick en förberedande kurs inför konstfack... Jag tror i alla fall att jag ritade det här 2012, och inte ett år tidigare som det står på boken...

Det var när jag hade varit på Radio Totalnormal ett tag, och det var visionsdag, och började prata med vuxenproducenten, och vi kom in på skapande, så då visade jag henne min Flickr-sida, och efter den positiva upplevelsen så mådda jag inte dåligt längre (nå...) när jag satt vid datorn. Det gjorde att jag senare under halva sommaren gjorde en fansite till min favvo-artist. Konst är konst är konst, oavsett hur man gör det. Avgränsa inte dig själv.

Innehållet då... Citat som du kanske förstår, jag har försökt gruppera dom två och två eller så, sen är det lite musiksnack, och en saga om en tjej som gillar maskroser. Vissa citat har jag själv kommit på också.

2mach

About the Author

Tomas Ove Johansson
2mach Uttran

A photoshopper since 19 years back.

Publish Date  June 23, 2013

Dimensions  Pocket  80 pgs   Color printing (on white uncoated paper)

Category  Arts & Photography

Tags  , , , , , , , , , ,

Comments (0)

a(r)mo r-fe-l ix2(00)1 - Arts & Photography pocket and trade book
Published June 23, 2013
Sollentuna Fria - Fine Art Photography pocket and trade book
Published June 03, 2013
Grime - Arts & Photography pocket and trade book
Published May 14, 2013
Quantity

Blurb Sites

© 2014 Blurb