Preview
Click to preview Fonteinen van Aarde Het oorlogsdagboek van Jaap Komejan pocket and trade book

In Zeeland ook verkrijgbaar in zowat alle boekwinkels voor 12,90. Flaptekst: "Snel bericht men ons dat Westkapelle zwaar is getroffen, en dat een gat in de zeedijk is geslagen. 's Avonds half negen alarmeren wij de gehele buurt, omdat het zeewater met grote golven het eiland binnen stroomt. Wij slepen alles naar boven wat wij kunnen, en gaan vol ongerustheid de nacht in." Deze passage uit het Dagboek van Jaap Komejan is de opmaat tot een reeks dramatische gebeurtenissen tijdens de herovering van Walcheren (Zeeland) op de Duitse bezetter. Zoals de vlucht voor het water, met paard en wagen, van mariekerke naar Domburg. Tot die plaats ineens in de vuurlinie ligt. Dan volgt een hachelijke ontsnapping per vlot naar Aagtekerke. Dit rijk geïllustreerde boek bevat de 'complete dagaantekeningen' van Jaap Komejan (destijds 26 jaar), voorafgegaan door een serie omlijstende artikelen uit de Provinciale Zeeuwse Courant. Die belichten het verloop van de strijd om Walcheren. Aparte hoofdstukken behandelen de vernietigende bombardementen op zijn Biggekerke, Westkapelle en Domburg, terwijl ook gebeurtenissen in Middelburg en Vlissingen aan de orde komen.

henkopostma

About the Author

Henk Postma
henkopostma Vlissingen, The Netherlands

Henk Postma schreef als journalist tienduizenden artikelen, voornamelijk voor Nederlandse kranten en tijdschriften, over uiteenlopende onderwerpen: van economie tot cultuur, en van politiek tot ruimtelijke ordening. Daarnaast verzorgde hij rubrieken over cultuur, popmuziek en beeldende kunst.
Momenteel is hij als journalist verbonden aan de Provinciale Zeeuwse Courant. Eerder werkte hij voor de Geassocieerde Pers Diensten (GPD) in Den Haag en dagblad De Stem ( Noord-Brabant en Zeeland )
In Vlissingen runde hij als cultureel ondernemer gedurende elf jaar een winkel (DeBARD / Bar-O-Nes) voor hedendaagse en traditionele muziek uit alle culturen (wereldmuziek), gothic-genres en popmuziek, benevens kledingmode, met name gothic, fetish en gala-outfits.
Samen met beeldend kunstenaars en muzikanten organiseerde hij tentoonstellingen, manifestaties en concerten.

Publish Date  September 04, 2013

Dimensions  Trade  120 pgs   Black and White printing (on cream uncoated paper)

Category  History

Tags  , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments (0)

Quantity

Blurb Sites

© 2014 Blurb