Preview
Click to preview De hoorndraagster pocket and trade book

De HOORNDRAAGSTER (een verzonnen woord voor helaas, iets dat nooit heeft bestaan voor een vrouw die misleid is!)
Wanneer Herman, op zijn sterfbed, zijn ziel blootlegt, en iets aan zijn vrouw van 50 jaar, die 30 jaar met hem getrouwd is geweest, opbiecht… Dan blijft Maria gebroken achter. In een kort moment is de integriteit van het leven dat ze dacht dat ze met hem had gedeeld op zijn kop gezet. Voor wat troost misschien bij zijn heengaan.
Ze blijft achter met woedende hersenspinsels, die zich in haar mond als een hete aardappel gedragen, en die ze kan niet doorslikken of uitspugen. Het is een van de grote thema's van vele levens: Wat moeten we doen wanneer we oog in oog komen te staan met verwoestend verlies en verraad, op een manier waarop uiteindelijk genezing tot de mogelijkheden behoort? Door ons toe te staan om te laten gaan, en misschien... misschien, de mogelijkheid in te zien van verder gaan?
Uit deze smeltkroes van smeulende resten raapt Maria zich bij elkaar, om haar reis te doorgronden teneinde zichzelf te kunnen redden van de puinhopen van haar leven. Maar ook om beter te begrijpen wie die Maria was die blindelings dreef op wat haar was voorgehouden. En bij haar tot een schipbreuk had geleid.
Haar reis wordt aangedreven door twee tegenstrijdige motoren. Aan de ene kant 'Hel kent geen grotere woede dan een vrouw die wordt geminacht'; en aan de andere kant: 'Haat wordt nooit bestreden met meer haat, maar alleen door liefde en vergeving'. Als ze aan haar reis begint, dan ziet ze dat het geen bestemming heeft... Maar in Amsterdam - die samenklontering van tientallen kleine dorpen - kruisen onvermijdelijk paden elkaar...

van elk verkocht boek zal 10 euro worden overgemaakt naar het gangaprem hospice te Rishikesh, India. Hoewel India belang hecht aan een goede dood, heeft zorg voor de laatste levensfase niet veel prioriteit.
www.gangapremhospice.org

hoorndraagst

About the Author

Margot Kenter
hoorndraagst Zaanstreek
In 1994 werkte Margôt in Amsterdam als een ambulanceverpleegkundige – vandaag het oppakken van de brokken van een auto-ongeluk, morgen een hartaanval en een huiselijk geweld incident... Wie had kunnen bedenken dat binnen vier jaar deze sluipende verlamming zou worden gediagnosticeerd als MS? Maar net als Margôt vervolgens benadrukte, zo leefde ze verder. "Llaten we het niet hebben over wat ik niet, maar wat ik wel kan, en laten we dat vieren!' Het boek dat u in uw handen houdt is het product van meer dan 10000 uren van verbeten ploeteren. Waarop Margot, voordat zij haar computer met oogbesturing had, ongeveer 50 woorden per dag typte. Maar met de computer met infraroodscanner kon zij weer 500 woorden per dag typen. Met dit boek als resultaat. Zijn wie Margôt is werpt een licht op deze Maria reis.

Publish Date  November 13, 2013

Dimensions  Pocket  278 pgs Black and White printing (on cream uncoated paper)

Category  Literature & Fiction

Tags  ,

Comments (1)

hoorndraagst

hoorndraagst says

Margot is van huis uit geen schrijfster (voor haar ziekte werkte ze als verpleegster op de ambulance) en daarom is het opvallend met hoeveel vaart en suspense dit boek is geschreven. Ze neemt ons mee in de wereld van de hoofdpersoon, die in een achtbaan van emoties én gebeurtenissen verzeild raakt. En dat doet ze zo geloofwaardig, dat je voortdurend benieuwd bent hoe het verder gaat. Ook opmerkelijk is het schrijfplezier dat van de pagina’s spat. En degenen die Margot persoonlijk kennen, zullen in sommige ferme uitspraken haar zo karakteristieke toon herkennen.

posted at 05:22am Dec 28 PST

Quantity

Blurb Sites

© 2014 Blurb