Preview
Click to preview Valreep for Ever photo book

19 oktober 2013 te Amsterdam

Amsterdam wordt weer eens opgeschrikt door een demonstratie. Met veel geluid trekt er een karavaan van mensen met muziek door de stad. Het verrassende is dat deze mensen niet TEGEN iets aan het demonstreren zijn, maar VOOR!

De groep mensen wil graag behouden wat zij in de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Meerdere jaren heeft de Gemeente samen met projectontwikkelaar OCP Oostpoort een stuk grond vlak naast het spoor laten braak liggen met daarop een oud dierenasiel. Tegenwoordig bevind zich in het voormalige dierenasiel het buurtcentrum welke de afgelopen jaren juist door de buurtbewoners en andere Amsterdammers is opgeknapt. Het waren zij die gezamenlijk gereedschap ter hand namen om de boel op te knappen, waar de gemeente het af liet weten.

Helaas voor het buurtcentrum heeft er iemand bij de gemeente samen met de projectontwikkelaar Oostpoort bedacht om op deze locatie een 'droomwijk' neer te gaan zetten. Voor de demonstratie zijn mensen opgeroepen om zich samen tegen de commercialisering en sociale kaalslag te keren en reële alternatieven zoals het behoud van de Valreep te ondersteunen.

Op een zeer kleurrijke en creatieve wijze trok de stoet mensen vreedzaam en goed geamuseerd door Amsterdam in de hoop hun buurtcentrum te behouden. In de fotoreeks ziet u een impressie van de deelnemers, maar ook van toevallige passanten, toeschouwers en bewoners.

Arjan1978

About the Author

Arjan Spannenburg
Arjan1978 Driebergen, Utrecht, The Netherlands

Comments (0)

Quantity

Blurb Sites

© 2014 Blurb