Preview
Click to preview Tio syskon från Närke pocket and trade book

Det här är berättelsen om tio syskon från Närke : Lina Sundblad, Lotten Karlsson, Hanna Eriksson, Amanda Lundin, Eric Hagman, Anders Hagman, Anna Eldfrick, Mia Karlsson, Johan Hagman och Ellen Johnson. Den äldsta föddes 1860 och den sista av dem dog 1953. Det är också den ungefärliga tidsperiod som berättelsen omfattar.

Alla dessa tio bröder och systrar nådde vuxen ålder och gifte sig. Deras liv utvecklades i olika riktningar men hölls samman av deras gemensamma engagemang i kristna frikyrkor. En av dem bosatte sig på en gård nära föräldrahemmet. De övriga flyttade till andra orter i Sverige och fyra av dem utvandrade till USA. Sex av dem fick barn och idag är antalet ättlingar större i USA än i Sverige.

Släktberättelsen baseras på information från en mängd olika arkiv, tidningsartiklar, brev, dagböcker, anteckningar på fotografier samt på intervjuer med levande personer. Sammantaget har det möjliggjort att en levande och personlig berättelse har kunnat tecknas. Händelser i personernas liv har kompletterats med fakta om omständigheter omkring dem. Boken är rikt illustrerad med fotografier, såväl gamla som nytagna.

Släktforskning är historia på ett personligt plan. Genom enskilda levnadsöden lär vi känna vårt gemensamma förflutna.

Boken finns tillgänglig som inbunden http://blur.by/1ptzVFs eller pocket http://blur.by/1uXw4UM. Den inbundna versionen kan du nu köpa billigare och enklare direkt från mig för 375 kr + frakt. Boken skickas med Posten. Det blir billigare än att själv beställa den här. Skicka ett meddelande via facebooksidan nedan eller till ulrika.lundin[at]telia.com om du är intresserad.

Välkommen att besöka Tio syskon från Närke på facebook, www.facebook.com/tensiblings

The book is also available in English with the title "Ten Siblings from Närke".

kulleritova

About the Author

Ulrika Lundin
kulleritova Falun, Sweden

Publish Date  March 30, 2014

Dimensions  Trade  300 pgs Color printing (on white uncoated paper)

Category  Biographies & Memoirs

Tags  , , ,

Comments (0)

Tio syskon från Närke - Biographies & Memoirs pocket and trade book
Published May 12, 2014
Ten siblings from Närke - Biographies & Memoirs pocket and trade book
Published March 08, 2014
Quantity

Blurb Sites

© 2014 Blurb