Preview
Click to preview Gevonden glasnegatieven, portretten van Eemlanders photo book

Alle oude foto's in dit boek zijn gemaakt door fotograaf N.W. Klein. Fotograaf Nicolaas Wilhelmus Klein is geboren op 9-5-1905 en overleed op 24-7-1976. Hij is begraven op de nieuwe algemene begraafplaats aan de Wijkamplaan in Baarn. Tijdens zijn leven was hij getrouwd met Catharina Maria Nanne. Hij woonde aan de Oude Utrechtsche Weg 10 in Baarn. Daar had hij ook zijn atelier.

De glasnegatieven zijn gemaakt in- en kort na de tweede wereldoorlog. In die tijd was het eigenlijk al niet meer zo gebruikelijk om met glasnegatieven te werken, maar mogelijk bracht de oorlog met zich mee dat deze fotograaf geen ander materiaal voorhanden had. De meeste afbeeldingen zijn portretfoto's van personen afkomstig uit Baarn en Soest.

duckent

About the Author

Eric W. van der Ent
duckent Netherlands

Reeds enkele jaren ben ik samen met mijn zoon Marlon bezig met stamboomonderzoek. Hierdoor kwamen we vaak terecht op de begraafplaatsen in en rond Baarn om gegevens van onze voorouders op te sporen door het zoeken naar oude grafmonumenten. Ook de interesse in de geschiedenis van Baarn en zijn bewoners bestond al. Lopend over de begraafplaatsen kwamen we al die namen tegen die we ook al in de geschiedenisboekjes over Baarn gezien hadden. Steeds vaker vroegen we ons af: wie waren deze mensen eigenlijk, wat hield ze zo bezig? Voordat we het wisten was een uitgebreid onderzoek begonnen naar de achtergrond van de personen begraven in Baarn. Inmiddels is dat onderzoek behoorlijk uit de hand gelopen. Naast indexering van veel begraafplaatsen in het Eemland is een beeldbank met oude portretfoto's van personen die in Baarn en omgeving gewoond hebben geplaatst op onze site.

Publish Date  June 12, 2009

Dimensions  Large Format Landscape  196 pgs Standard Paper

Category  History

Tags  , , , ,

Comments (0)

Voorvaderen van Eemlanders 22 - History pocket and trade book
Published December 30, 2010
Voorvaderen van Eemlanders 21 - History pocket and trade book
Published December 30, 2010
Voorvaderen van Eemlanders 20 - History pocket and trade book
Published December 30, 2010
Voorvaderen van Eemlanders 19 - History pocket and trade book
Published December 29, 2010
Voorvaderen van Eemlanders 18 - History pocket and trade book
Published December 29, 2010
Voorvaderen van Eemlanders 17 - History pocket and trade book
Published December 29, 2010
Voorvaderen van Eemlanders 16 - History pocket and trade book
Published December 29, 2010
Voorvaderen van Eemlanders 15 - History pocket and trade book
Published December 28, 2010
View More
Quantity

Blurb Sites

© 2014 Blurb