Preview
Click to preview Oud Nieuws uit het Eemland photo book

Voor wie geïnteresseerd is in de laatste nieuwtjes uit de regio Eemland is dit boek niet geschikt. Als u daarnaar op zoek bent krijgt u dit boek zo ongeveer 120 jaar te laat in handen. Nee, dit boek bevat alleen maar oud nieuws. Krantenknipsels uit kranten uit de jaren 1889 en 1890.

Alle krantenknipsels zijn gehaald uit "Het Nieuws, weekblad voor Baarn, Eemnes, Bunschoten, Hoogland, Soest, Soestdijk en De Vuursche", uitgegeven door W.Z. Mulder te Baarn.

Willem Zilvester Mulder is geboren op 11 september 1825 in Baarn als zoon van Ferdinand Mulder en Pietertje van den Hoek. Zijn uitgeverij zat aan de Oranjelaan in Baarn, waar hij ook zijn boekhandel had. In 1880 startte hij met het uitgeven van deze krant. Op 30 oktober 1907 overleed Willem Zilvester op 82 jarige leeftijd. Hij werd op 2 november 1907 begraven op de oude algemene begraafplaats in Baarn begraven.

Bij het verzamelen van de krantenartikelen van deze twee jaargangen van "Het Nieuws" heb ik zo veel mogelijk artikelen en advertenties gezocht die personen en middenstand uit de regio Eemland betreffen. Hierdoor ziet u regelmatig berichten uit de burgelijke stand en plaatselijke berichten terug in dit boek.. Dat maakt het boek interessant voor geïnteresseerden in de geschiedenis van het Eemland en voor mensen met voorouders in het Eemland.

duckent

About the Author

Eric W. van der Ent
duckent Netherlands

Reeds enkele jaren ben ik samen met mijn zoon Marlon bezig met stamboomonderzoek. Hierdoor kwamen we vaak terecht op de begraafplaatsen in en rond Baarn om gegevens van onze voorouders op te sporen door het zoeken naar oude grafmonumenten. Ook de interesse in de geschiedenis van Baarn en zijn bewoners bestond al. Lopend over de begraafplaatsen kwamen we al die namen tegen die we ook al in de geschiedenisboekjes over Baarn gezien hadden. Steeds vaker vroegen we ons af: wie waren deze mensen eigenlijk, wat hield ze zo bezig? Voordat we het wisten was een uitgebreid onderzoek begonnen naar de achtergrond van de personen begraven in Baarn. Inmiddels is dat onderzoek behoorlijk uit de hand gelopen. Naast indexering van veel begraafplaatsen in het Eemland is een beeldbank met oude portretfoto's van personen die in Baarn en omgeving gewoond hebben geplaatst op onze site.

Publish Date  August 02, 2009

Dimensions  Standard Portrait  218 pgs   Standard Paper

Category  History

Tags  , , , , , ,

Comments (0)

Voorvaderen van Eemlanders 22 - History pocket and trade book
Published December 30, 2010
Voorvaderen van Eemlanders 21 - History pocket and trade book
Published December 30, 2010
Voorvaderen van Eemlanders 20 - History pocket and trade book
Published December 30, 2010
Voorvaderen van Eemlanders 19 - History pocket and trade book
Published December 29, 2010
Voorvaderen van Eemlanders 18 - History pocket and trade book
Published December 29, 2010
Voorvaderen van Eemlanders 17 - History pocket and trade book
Published December 29, 2010
Voorvaderen van Eemlanders 16 - History pocket and trade book
Published December 29, 2010
Voorvaderen van Eemlanders 15 - History pocket and trade book
Published December 28, 2010
View More
Quantity

Blurb Sites

© 2014 Blurb