Preview
Click to preview Een Fries op pad photo book

Een project van Jolanda Althuis en Gijs Bekenkamp

In herinnering aan Jan Althuis 26 juni 1949 - 6 november 1972

In 1971 begon mijn oom Jan aan een uitgebreide wereldreis. Na ongeveer een jaar gereisd te hebben door landen als Turkije, Pakistan, India en Maleisië, keerde hij op 20 juli 1972 terug naar Friesland. Direct na terugkomst begon hij plannen te maken voor nieuwe reizen.
Helaas is het hier nooit van gekomen. Mijn oom is, na een tragisch auto-ongeluk, op 6 november van datzelfde jaar om het leven
gekomen.

Ik, Jolanda Althuis, ben de dochter van zijn broertje. Zijn broertje, mijn vader, vertelde mij als klein meisje aan de keukentafel verhalen over deze man. Een oom die ik nooit heb gekend. Een jonge man geboren in een Fries gezin met tien kinderen afkomstig uit het dorpje
Beetgum. Je kunt stellen dat daar en toen aan die keukentafel mijn dromen over verre reizen zijn begonnen.

Begin 2008 is het idee ontstaan om een deel van zijn reis over te gaan doen. Ik ben in zijn voetsporen getreden, heb foto’s gemaakt van de plekken waar hij heeft gestaan en heb verhalen geschreven over de plekken waarover hij heeft geschreven.

Op 27 December van 2008 ben ik 'samen' met mijn oom Jan zijn reis door India en Nepal gaan herbeleven. Op mijn reis ben ik vergezeld door mijn vriend en fotograaf Gijs Bekenkamp.

945ontwerp

About the Author

945-ontwerp
945ontwerp Groningen
Graphic Design and Photography company situated in the north of the Netherlands.

Comments (0)

Quantity

Blurb Sites

© 2014 Blurb